,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Renoveringen av ett kontor i USA

En betydande förvandling har gjorts på ett kontor i Arlington i USA, där traditionell design blandas med moderna inslag. Vid renoveringen installerades över 214 kvm Woodura Planks 3.0 i naturlig valnöt, vilket medför en touch av elegans.

Under det inledande planeringsmötet betonade designteamet vikten av att maximera det naturliga ljusinsläppet samtidigt som ljudisolering var en prioritet. "Vi ville skapa ett utrymme som bevarade den traditionella känsla som vår kund önskade, men med moderna inslag", säger huvuddesignern Joy Edwards.

Detta dubbla fokus krävde en noggrann balans mellan färgval och ytbehandlingar, vilket resulterade i en palett som kombinerade mörkare, klassiska toner med ljusare moderna nyanser av beige, krämvitt och vitt.

"Golvet HUMLARP 3.0 XL har en rik finish, färg och hållbarhet som matchar vår kunds vision."

Ljudisolering var en prioriterad fråga och designern strävade efter att skapa ett så tyst golv som möjligt.

"Golvets ljudisolering var redan bra, men med Bjelins hjälp valde vi ett underlag som fungerar perfekt med golven och gör dem exceptionellt tysta att gå på."

Designern kände först inte till Bjelins härdade trägolv, Woodura Planks 3.0, men insåg dess potential efter att ha uteslutit LVP på grund av dess brist på djup. "När jag hittade Woodura från Bjelin framstod det som det självklara valet", säger Joy. Hållbarhet spelade också en avgörande roll i urvalsprocessen. 

"Jag satte stort värde på Bjelins användning av material, som säkerställer att inget går till spillo."

Val av inredningsdesign

Beslutet att använda de breda XL-plankorna i HUMLARP-golvet berodde på deras förmåga att framkalla en klassisk atmosfär, vilket passade perfekt för det tilltänkta utrymmet. "De breda XL-plankorna ger en mer traditionell känsla än XXL-planken", förklarar Joy.

Den mörkare nyansen på golvet bidrog väsentligt till designens grund och gav djup och karaktär samtidigt som det gav utrymmet en jordnära känsla. Det kompletterade de ljusa, varma och mörka neutrala mattorna, de ljusa skiljeväggarna och väggarna samt de mörka möblerna på kontoret.

"När jag såg valnötsgolvet blev det en favorit på grund av den unika färgvariationen och den tidlösa kvaliteten."
Jean Sagmeister

Valet av Nature-sortering föll sig naturligt, eftersom den tillåter naturliga färgvariationer och synliga kvistar som balanserar valnötens sofistikerade utseende. "Det gav en subtil känsla av bekvämlighet till rummet."

Slutresultatet har fått positiv feedback från kunden. "Golvet är vackert och sätter perfekt den ton vi eftersträvade", säger Joy. "Om vi hade valt ett ljusare golv hade vi förlorat en viktig del av kontorets berättelse, där vi hedrar traditionen samtidigt som vi blickar framåt mot framtida möjligheter."

Relaterade produkter

Woodura Planks HUMLARP 3.0 XL