,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ett ljust och hållbart val

År 2023 påbörjade Amanda Jenninger och hennes familj en spännande resa med att bygga sitt drömhus i Tranås. En central del av deras vision var att skapa ett ljust och luftigt utrymme - redan innan Amanda köpte tomten visste hon att hon ville ha ett ljust trägolv.

Designvisionen

Amandas vision för sitt nya hem var tydlig redan från början: ett utrymme som badade i ljus med en känsla av öppenhet. LARVIK 3.0-golvet i breda plankor i XXL-storlek och nyansen Powder White fångade Amandas blick direkt, med rätt balans mellan varma och kalla toner.

"Valet av golv var ett av de första (och roligaste!) besluten vi fattade. Grunden hade precis gjutits när jag första gången besökte Bjelins showroom."

Som mamma till två små barn var Amanda tvungen att tänka på mer än bara estetik. Även om valet av golv kanske hade förblivit detsamma oavsett, blev hållbarheten ett stort plus. "Jag blev inte besviken när jag insåg att det golv vi älskade var extremt vattentåligt", säger hon och berättar hur viktigt det har varit med två små barn som hittar på bus med vatten. "Så här i efterhand kan man säga att det var en lyckoträff."

Amanda beskriver sin inredningsstil med tre ord: skandinavisk, minimalistisk och ljus. Hemmet är ett bevis på dessa principer, med en palett som domineras av vita och beige toner, med undantag för några kontrasterande svarta detaljer i fönsterkarmar och dörrhandtag. "Det är inte den mest optimala kombinationen med en 2- och 4-åring, men det finns inget annat sätt för mig", säger hon och skrattar.

"Ibland känns det som om jag inte är någon annanstans än i köket! Jag lagar ständigt mat till familjen, och på fritiden älskar jag att baka och skapa hälsosamma recept."

Ett perfekt val för köket

Amanda är en content creator som brinner för hälsa och välbefinnande och älskar att experimentera med recept, så hon tillbringar mycket tid i köket. Hon övervägde kort betong för detta område men bestämde sig för att följa sin magkänsla och hålla sig till trä genom hela huset.

Även om hon valde trägolv var Amanda inte bekant med härdade trägolv förrän en vän rekommenderade Bjelin. Vännen, som höll på att renovera sitt eget hem, berömde hållbarheten och den enkla installationen av Bjelin-produkterna.

"Jag är så glad att vi valde trä - det är mycket bekvämare att stå på under långa perioder, och Bjelins härdade trägolv är otroligt slitstarka."

Amanda är särskilt förtjust i den borstade ytan på LARVIK-golvet och konstaterar att den ger hemmet en modern och elegant känsla. På frågan om vilket råd hon skulle ge andra som ska välja golv föreslår hon att man balanserar intuition med efterforskning. "Det är frestande att hoppa över att läsa på om allt när man bygger ett hus, men golv är ett så viktigt beslut att du inte ändrar det så lätt. Leta efter inspiration på sociala medier och titta på allt i verkligheten innan du bestämmer dig."

Ett hem som känns helt rätt

När Amanda ska sammanfatta sina känslor för det nya golvet har hon svårt att välja ett enda ord. "Jag skulle vilja säga modernt och smakfullt, men det är inte en känsla", funderar hon. "Men när jag kliver in i hallen och ser vårt ljusa trägolv sträcka sig 17-18 meter mot vardagsrumsfönstren, med tallskogen i bakgrunden, då är känslan helt enkelt oslagbar."

För att få en inblick i Amandas vackert stylade hem och läsa mer om hennes resa kan du följa henne på Instagram på @amandajenninger.

Relaterade produkter

Woodura Planks LARVIK 3.0 XXL

Woodura Planks LARVIK 3.0 XL